tisdag 3 april 2018

Men nu är det väl ändå vår på gång!


När tranor och andra flyttfåglar kommer i skytteltrafik norrut då vet man att våren är på gång. dessutom så samåker de! Idag kom ett sträck med 8 gäss till vilket det anslutit två svanar på ena sidan. Tyvärr hade jag inte kameran med ute vid det tillfället :(


Svanar har det flugit förbi ett antal också, Två och två men också i större grupper.


Medans fåglarna roat sig med att flyga runt och hitta häckningsplatser så har vi fått tummen ur och börjat med vårpyssel i trädgården. Här den numera snöfria sydöstra altanen!


Det har fläckvis blivit barmark mellan snödrivorna och även i vissa rabatter. Där har vi passat på att kratta bort alla löv för att se till att solen kommer åt ordentligt och skapa förutsättningar för växterna att komma upp.


Se så fint det blir! Nu är det bara att hänga på allteftersom det smälter för att få bort resten av de där eländiga eklöven.


Första vårblomman hittad!


Och dokumenterad :)Till och med båten har tittat fram från under sin snödriva...


...däremot verkar det dröja ett tag innan vi kan lägga i den. Isen på sjön är fortfarande så tjock att människor är ute och går på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Kräftskiva deluxe

Vi blev bjudna på kräftskiva hos en av våra grannar för någon vecka sedan, en årlig tradition som vi fick förmånen att vara med på i å...