söndag 24 april 2016

En kamp mot vädrets makter


En av de bästa grejerna med att hålla på att bygga på huset är de goa matpauserna i solen, särskilt med så goa mackor som Heléne fixar.


Men för att inte gå saker i förväg så började morgonen, den kalla morgonen, med att lägga in vattenrör från badrum till köket och för att sedan skära in 18 cm isolering. Nu lär de kalla vintergolven vara historia.


Som vanligt när det byggs här så är jag inte riktigt nöjd med vädret, det blir alltid en kamp mot nederbörd och blåst. Så fort golvbrädorna kom fram på altanen så började det hagla och brädorna var snabbt tvunget att skickas in genom fönstret för att hålla sig torra.


Allt tar så mycket längre tid när man ständigt måste flytta maskiner fram och tillbaka och hålla virket väderskyddat men framåt eftermiddagen började iaf golvet ta form igen.


Framåt kvällen var då golvet på plats igen och det mesta av ytterväggarnas reglar monterade. Imorrn eftermiddag blir det lite eldragning och isolering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Att fixa skärmflimmer på Surface Pro 4

Vissa exemplar av Microsoft Surface Pro 4 dras med ett irriterande fel där bilden börjar att flimra rejält efter några år. Riktigt irrite...