lördag 23 maj 2015

En tutande långnäbbad svårfångad fågel


Hela våren så har en väldigt speciell fågel farit omkring högt upp. Tidvis låter det som den stötvis tutar. Jag hittade en referens en gång, som jag har tappat och glömt bort, på en art som motsvarar beskrivningen. Tutandet kommer från vibrationer i fjädrarna när den dyker. Den har också en väldigt lång näbb. Fågeln ifråga är en Enkelbeckasin fick jag lära mig.

Då den flyger högt är den rätt svår att få på bild. Man kan gå på ljudet och när den ändrar riktning så lyses den upp av solen. Äntligen lyckades jag fånga spektaklet! Skärpan? Den måste man ställa innan. Dessa bilder är tagna med ett 400mm tele och kraftigt croppade. Man ser dock hur lång näbben är i förhållande till fågeln.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Att fixa skärmflimmer på Surface Pro 4

Vissa exemplar av Microsoft Surface Pro 4 dras med ett irriterande fel där bilden börjar att flimra rejält efter några år. Riktigt irrite...