söndag 3 augusti 2014

I en väldigt thailändsk del av Uppsala


Vill man åka till Thailand men inte orkar sitta 12 timmar på flyget räcker det med att ta sig till Övre Slottsgatan i Uppsala och besöka Koh Phagan. Där är det mer thailändskt än i Thailand. Heléne och jag gjorde en test och besökte stället, något vi inte ångrade, tvärtom :)Koh Phagan är en liten restaurang som tagit detta med thailändarnas förkärlek av grälla färger och blinknde lampor till sin spets. Här finns det massor men lampor, och de flesta blinkar...i otakt med varandra.


Lite då och då släcks belysningen ner och man hör åskmuller i bakgrunden, åskmuller som kommer närmare samtidigt som det börjar blixtra i lokalen. Efter en liten stund startar musiken igen och lamporna börjar blinka igen, ovädret är över :)

Precis som i Thailand står besticken tillsammans med servetter på bordet i små muggar och givetvis äter man maten med gaffel och sked. Maten ja, hur är den kan man undra? Den är utmärkt! I menyn specificeras "No hot", "Little hot", "Hot" och "Very hot". Very hot var väl lite i klenaste laget men ber man om thaistarkt så får man precis just det; thaistarkt!


Givetvis dricker man en Chang till maten. Flaskorna kommer i samma 66 cl storlek som i Thailand. Dock är alkoholhalten inte riktigt densamma, bara ynka 5%, så den känns lite i blaskigaste laget men det är trots allt Chang.


I det stora hela är det verkligen värt ett besök. Atmosfären är skön, servicen är bra, maten förträfflig och det serveras Chang. Priset är dock lite dyrare än andra thairestauranger jag ätit på.Till och med toaletterna är målade i grälla fluorescerande färger och belysta med UV-ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Villa Cavrois - ett unikt toppmodernt 30-tals hus

Ett av de absolut coolaste hus jag sett är Villa Cavrois, strax utanför Lille. Det byggdes på 1929-1932 och var avsett att  vara toppmo...