torsdag 31 juli 2014

Altanprojektet avslutat


Detta börjar nu bli en vanlig syn i Uppsala trakten, min bil med byggmaterial på taket. Altanprojektet, och en del andra projekt, har börjat närma sig sitt slut. Många fler projekt ligger dock i kö för att startas upp.


Det hela började i förra veckan med att jag fick gräva ur en del av slänten bakom huset för att få ner ett däck där matbordet skulle stå. Med den delen av däcket avslutat blev det tidvis alldeles för varmt för att ens kunna göra nåt. Då blev det mest att sitta i skugga och läsa en bok.

Foto: Heléne Sjöberg
I veckan blev det lite svalare igen och då var det dags att ta ta i resten av altanen. Mycket trallvirke går det åt och sagolika mängder trallskruv.


Idag blev då altanen färdig med stor hjälp av Heléne som fixat med kantplattor och jord. Jag fick till en sektion med stenplattor infällda i däcket för att ha som grillplats. Då slipper man oroa sig för nedfallande glöd och dylika saker.


Så här blev det till slut. Perfekt med sjöutsikt och allt.


En nöjd byggarbetare tar en välbehövlig paus i sommarvärmen...


...och det gör medhjälparna också :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Att fixa skärmflimmer på Surface Pro 4

Vissa exemplar av Microsoft Surface Pro 4 dras med ett irriterande fel där bilden börjar att flimra rejält efter några år. Riktigt irrite...