onsdag 19 mars 2014

Burpees från helvetet


Säga vad man vill men jag gillar inte burpees, inte alls faktiskt. De är en väldigt effektiv träningsform som involverar hela kroppen men...nä..inge kul direkt :)

Cykelgänget som brukar sitta i spinningsalen på SATS Landala på torsdagarna fick en utmaning av Moa Richard: 
- Gör så många burpees du hinner på 7 minuter!
- Slår du mig får du ett pris. 

Så där är vi. Slå Moa i antal burpees på 7 minuter. Näst intill omöjligt vet vi som känner Moas träningskapacitet. Hon är byggd för detta.

Idag var det upp till bevis då, dagen innan utmaningens utgång. Jag och Heléne körde vår 7-minutare en halvtimma innan vi skulle köra vårt sedvanliga Kinesis-pass. 80 burpees blev det för min del. Lite lagom nöjd blev jag men det kunde nog blivit några stycken fler om jag gått ut lte hårdare i början.

Så vad hände sedan? Jo, efter avslutat Kinesis-pass (något förkortat måste tilläggas) klämde Moa in en extra lång bonus - 4 minuter burpees! Sa jag att jag inte gillade burpees? Bara att bita ihop och köra. Ytterligare 48 stycken lyckades jag klämma fram med lätt illamående. Många burpees på en dag blev det.

Utmaningen då? Inte i närheten av vad Moa presterar men jag hade inte väntat mig nåt annat :) Det blir inget pris men starkare har jag iaf blivit :)


1 kommentar:

Featured Post

Villa Cavrois - ett unikt toppmodernt 30-tals hus

Ett av de absolut coolaste hus jag sett är Villa Cavrois, strax utanför Lille. Det byggdes på 1929-1932 och var avsett att  vara toppmo...