måndag 10 februari 2014

I händelsernas centrum - Bangkok Shutdown

Dagen har tillbringats i Chinatown, den utan jämförelse roligaste stadsdelen i Bangkok tycker jag. Mer om detta i ett senare inlägg då det blev över 400 bilder att gå igenom.


På vägen från Chinatown på kvällen möttes vi plötsligt av Bangkok Shutdowns demonstrationståg med en massa lastbilar och pickuper packade med demonstranter vid Hua Lampung, MRTs ändstation vid Chinatown.


Demonstrationståget, som skulle hållas som stöd för risbönderna, startade vid Ekamai vid 10-tiden i morse då Suthep själv anlände. Sedan skulle tåget gå en lång väg genom stan och slutligen komma fram till Asoke, i närheten av vårt hotell.


Vi var vid Hua Lampong strax efter 18 så antingen har det demonstrationståget har tagit hela dagen och gått en lång väg eller så är det en parallell aktivitet. Oavsett, jag undrar hur mycket pengar Suthep lyckades skramla ihop idag? Sist lyckades han trumma ihop närmare 29 miljoner Bath i gåvor på sådär 8 timmars marsch bland massorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Villa Cavrois - ett unikt toppmodernt 30-tals hus

Ett av de absolut coolaste hus jag sett är Villa Cavrois, strax utanför Lille. Det byggdes på 1929-1932 och var avsett att  vara toppmo...