torsdag 29 augusti 2013

Dodgeball - en grym nyhet på SATS

Foto: Helene Sjöberg
Då har jag testat nyheten Dodgeball, en gruppträningsnyhet på SATS, för första gången. Det hela går ut på att deltagarna under en halvtimma, uppdelade i två lag, ska kasta bollar på varandra precis som i skolans "Spökboll" Träffar man en i det andra laget "åker vederbörande ut" och måste köra en straffrunda med t ex burpees, armhävningar, fällkniven eller något annat kul. Vad man gör bestäms av en tärning. När man är klar med straffrundan är man inne i spelet igen.

Otroligt pulshöjande och jävligt kul är det men skaderisken är rätt stor. Själv kände jag av min gamla volleybollskadade axel även om den varit ok i över ett år. Man kastar dessa bollar rätt hårt för att försöka träffa sina motståndare och det är lätt att knäcka till nåt i stridens hetta, iaf om man är tävlingsmänniska som jag. Också armbågen fick jag ont i. 

Mellan matcherna hittar man på andra saker och en av grejerna var att snabbt, i staffettform, springa fram och tillbaka mellan två linjer. Heléne, stackarn, halkade vid ett tillfälle och föll så illa att båtbenet gick av i vänster hand. Resultat: gips i sex veckor och begränsat med träning ett tag framöver. Surt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är alla hästar hemma

Vi sprang på ett par från vårt hotell igår som påstod att stranden skulle vara stängd idag?! Dumheter. Den var öppnare än vanligt oc...