måndag 5 november 2012

Väderskydd som heter duga


Jag fick testat kamerans vädertätningar på allvar när jag tog en timmes promenad runt Kristianstad centrum i  regn och blåst på lördag förmiddag. En vanlig enkel systemkamera hade jag knappast utsatt för detta men min Canon EOS 5D Mark II har ordentliga tätningar. Så har också zoomen FD 24-105 1:4 L.


Både kamera och glugg dröp av vatten när jag kom tillbaka men ingen skada skedd. Så skönt att ha prylar som klarar lite väta om det behövs. Det är ju inte alltid som solen skiner. Visst kostar det men det lönar sig i längden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Villa Cavrois - ett unikt toppmodernt 30-tals hus

Ett av de absolut coolaste hus jag sett är Villa Cavrois, strax utanför Lille. Det byggdes på 1929-1932 och var avsett att  vara toppmo...