onsdag 16 maj 2012

Grym event-spinning!


I måndags hade jag förmånen att få delta på en event-spinning på SATS Kungsgatan. Klassen var ett 2-timmars pass som vi körde med en video från loppet Paris–Roubaix 2004.

Paris–Roubaix är ett professionellt cykellopp för herrar på ca 27 mil mellan Paris och Roubaix och kallas också  l'enfer du Nord "helvetet i norr" pga att stora delar, ca 5-6 mil, av bansträckningen utgörs av dåliga kullerstensbelagda vägar kallade pavé-sektioner.

Då loppet utspelar sig under sådär 6-7 timmar, och vårt pass varade i ynka 2, så kom vi in filmen när det var 2 timmar kvar och cyklade således "tillsammans" med de riktiga cyklisterna. Varje gång det var kullerstenssektioner så la vi på lite extra och körde tungt. När det blev asfalt så lugnade vi ner oss lite.


Passet som blev otroligt roligt leddes av Therese Nordström som i vanliga fall kör en 90-minutare på denna tiden.Therese gjorde ett fantastiskt bra jobb med detta pass! Tiden bara flög iväg och rätt var det var så stod vi alla upp och spurtade i mål med de riktiga cyklisterna! Vilken energi i salen, alla deltagare var taggade upp till öronen.

Tack Therese för att asgrymt pass! Hoppas det blir fler pass i den här kalibern framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Villa Cavrois - ett unikt toppmodernt 30-tals hus

Ett av de absolut coolaste hus jag sett är Villa Cavrois, strax utanför Lille. Det byggdes på 1929-1932 och var avsett att  vara toppmo...