torsdag 17 maj 2012

Att drunkna i notisar - Kanban när det är som bäst

När jag började med att jobba med projektet bygga webbsajt till sjuksköterskeeleverna så beslöt jag mig för att göra det i bästa agila metoden, Kanban.

Kanban är en visuell projektmedod med gula notisar på en tavla där man håller reda på vad som ska göras, vad som görs, vad som är klart för test, produktionssättning etc. Varje steg får maximalt innehålla visst antal aktiviteter.

En sak är att prata om det och en annan att defacto använda sig av det, så jag har testat. Det funkar. I ett litet projekt som detta som kommer att landa på under 40 timmar med en utvecklare inblandad så kan man hålla allt i huvudet men det var rätt kul att testa iaf. Min tavla, till skillnad från "facit", är vertikal pga utrymmesskäl.

Om några dagar ska det vara klart och antalet notisar på den övre delen av tavlan är skrämmande många :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Villa Cavrois - ett unikt toppmodernt 30-tals hus

Ett av de absolut coolaste hus jag sett är Villa Cavrois, strax utanför Lille. Det byggdes på 1929-1932 och var avsett att  vara toppmo...