söndag 4 mars 2012

En rundtur i min gamla hemstad

På eftermiddagen greppade jag kameran och tog en lång promenad i min gamla hemstad. Det har inte hänt så mycket på alla de åren som gått sedan jag växte upp. Lite nya byggnader, affärer med nya namn, restauranger med nya namn men annars är det mesta sig likt. Visst, det byggs en del nya bostäder utanför centrum men inne i stan har det inte hänt SÅ mycket.

Det stora undantaget är väl konserthuset mitt i stan, på Vaksalatorg, eller Forsmark 4 som en del kallar eländet. Jag är lätt benägen att hålla med.  En stor ruskigt ful  kub av aluminium och glas bland kulturminnesmärkta fastigheter. Skandal.


Jag tog ett varv runt samma ställen jag gick på i morse; Saluhallen, Domkyrkan och Slottet. Det blev en del bilder så klart men vintern är en tråkig tid när det inte finns snö. Grått, grått, grått.

Däremot lyser fastigheterna upp det hela med sina vackra fasader och de långa skuggorna från en rätt låg sol gjorde sitt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Villa Cavrois - ett unikt toppmodernt 30-tals hus

Ett av de absolut coolaste hus jag sett är Villa Cavrois, strax utanför Lille. Det byggdes på 1929-1932 och var avsett att  vara toppmo...