torsdag 6 oktober 2011

Det biddede inte ens en tråd :-(

Igår åkte jag till Kista för att gå en en-dagars komprimerad kurs i Six-Sigma. Det är en affärsutvecklings strategi med tillhörande verktyg för att kunna bedriva förbättringsprojekt.

Då jag sitter på en enhet som pysslar med just affärsutveckling så var det rimligt att vi skulle gå denna utbildning. Vad vi förstod på den lite luddiga inbjudan var att vi skulle gå en komprimerad "yellow-belt" kurs, en dag istället för fyra, då vi redan håller på med en del av dessa saker.

Kursen var intressant och vi körde på hela dagen och när det var över och någon efterfrågade detta gula bälte så fick vi reda på att det bara var en överblick av Six-sigma. Inget gult bälte där inte. Det biddede inte ens en liten gul tråd.

Lite intressant för övrigt att om man kikar runt hur andra gör så har man "green belt" och "black belt" som certifieringsnivåer. Hos oss har man "yellow" och "black". Undrar varför? Vad är "yellow"? Högre eller lägre än "green"? En nivå som inte finns...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Man ska ha husvagn...

Vi hade förmånen att få åka på en tur med Lasse & Lisa i deras husbil för någon vecka sedan. Väldigt trevligt tyckte vi. Korna på äng...