söndag 5 december 2010

Äntligen vinter!

Vintern har äntligen hittat till Göteborg. Vanligtvis så här års (förra året undantaget) så brukar man behöva sydväst, paddel och flytväst om man ska gå ut. Nu är det snö!


 Undertecknad passade på att ta på sig marschkängor, ribbstickad fältskjorta m-90 och en kamera runt halsen för en tur upp till delsjön på ett par timmar. Fantastiskt! Lite sol hade varit ännu bättre men det är bäst att passa på så länge det finns snö.


Överallt sågs stackars husägare ute med skyfflar för att rensa uppfarter eller trottoarer. Bilägare grävde fram sina bilar och en och annan cyklist så sin cykel fullständigt insnöad. (Att ens cykla så här års kan väl anses insnöat eller??)


 


Väl uppe i skogen kommer man fram till Delsjöns golfbana, ett fint naturområde...och en massa folk som försöker få fåniga små vita bollar i fåniga små hål.


Idag var det inte många som golfade...såg ingen faktiskt. Trodde nog att en och annan skulle vara ute och testa 'Skidgolf' men inte då. 


 


Jag fick i vilket fall en fantastiskt trevlig upplevelse i en av Göteborgs vackraste naturområden. Sjön såg lite rolig ut (se bilderna nedan) Hela varvet runt så var där en kant på ca 3-4 meter närmast land som började isa igen. Man har i helgen pumpat in vatten i delsjön (elpriset är lägre på helgen) för att återställa nivån. Med en höjning av en halvmeter så blir det lite kul effekter. 


  


  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Villa Cavrois - ett unikt toppmodernt 30-tals hus

Ett av de absolut coolaste hus jag sett är Villa Cavrois, strax utanför Lille. Det byggdes på 1929-1932 och var avsett att  vara toppmo...